Basisschool De Branding ligt in het kustdorp Egmond aan Zee. Een fijne plek om te wonen en naar school te gaan, maar een lastige plek om te parkeren in de zomer. Talloze toeristen komen namelijk iedere dag naar het dorp.

Veel mensen zetten hun auto bij de school in de straat, omdat er elders voornamelijk betaald parkeren geldt. Wij kregen de vraag om extra parkeerplaatsen op het terrein van de school te creëren, zodat leerkrachten van verder weg ook hun auto kwijt kunnen.

Stevig en duidelijk

We werkten natuurlijk in de vakantie, zodat de kinderen geen last ondervonden van de werkzaamheden. Op de foto’s is te zien dat ook een deel van de tuintjes moesten wijken. We hebben het grondwerk aangepast en een funderingslaag aangebracht, zodat er genoeg draagkracht voor auto’s ontstond. De bestaande inrichting bestaat namelijk uit betontegels en die zijn niet geschikt voor auto’s. Daarom hebben we zogenaamde betonklinkers geplaatst.  Voor een duidelijke markering hebben we de parkeerplaatsen gemaakt met zwarte klinkers met een witte belijning.

De oude situatie.

Aan de slag.

Alles weer dicht.

Hier zie je de zwarte klinkers en de witte belijning.