Samen met onze partner TONN werken wij aan een (letterlijk!) groenere wereld. Op meerdere projecten hebben we namelijk de groene parkeerplaatsen gelegd die door dit bedrijf ontwikkeld zijn. Bij KUUK worden wij altijd enorm enthousiast van dit soort duurzame initiatieven en vroegen Alain Schievink, directeur van TONN, wat zijn plannen voor de toekomst zijn en waarom hij graag met KUUK samenwerkt. 

Duurzaamheid op de agenda

Alain: “De eerste jaren merkten we dat weinig bedrijven en overheidsinstellingen openstonden voor onze producten, maar de laatste jaren zien we een enorme kentering. De afnemende biodiversiteit, de wateroverlast doordat het hemelwater niet meer opgenomen kan worden, de stijgende temperatuur, mensen begrijpen dat ze de verantwoordelijkheid naar zichzelf moeten trekken. 

NL Green Label

Ook bedrijven zetten duurzaamheid steeds hoger op de agenda. Gemeentes die nieuwe wijken op de meest duurzame manier willen realiseren en enkel nog onze parkeerplaatsen willen aanleggen, ‘oude’ bestrating die aan vernieuwing toe is vervangen door onze groene lopers en stadsarchitecten die de weg naar ons product inmiddels kennen. Onze parkeerplaatsen dragen het NL Green Label keurmerk en dat geeft veel bedrijven vertrouwen. 

Conservatieve wereld

De infrawereld is een vrij conservatieve wereld. ‘Waarom vooruitkijken als we het al 100 jaar op deze manier doen?’, lijkt de leus te zijn. KUUK is daarentegen continu aan het kijken welke vernieuwingen er zijn op het gebied van duurzaamheid. Beter nog, ze willen zich hierin specialiseren. Dat is ook één van de redenen dat we graag met ze samenwerken. Onze bedrijven kijken dezelfde kant op en dat werkt gewoon goed. 

Samenwerken aan een mooiere wereld

We zijn vijf jaar geleden gestart met TONN in Nederland en we hebben een behoorlijke groei voor ogen. Het zou toch prachtig zijn als groene parkeerplaatsen de standaard zouden worden in Nederland? Zodra opdrachtgevers op zoek zijn naar een betrouwbare aannemer, dan schuiven we KUUK naar voren. Zij zijn namelijk net zo enthousiast over ons product als dat wij zijn. Een mooi bewijs hiervoor is dat ze onlangs ook hun eigen parkeerplaatsen hebben vervangen voor ons product!” 

Meer weten over dit duurzame en groene product? Neem dan eens contact met ons op via onze contactpagina.