Op vrijdag 20 september had KUUK de eer om 65 zakelijke klanten van de Rabobank op kantoor te mogen inspireren over duurzaamheid tijdens de Rabobank Regionale Duurzame en Innovatie Dag.

Tijdens twee verschillende sessies op kantoor hebben de bezoekers kunnen luisteren naar de manier waarop KUUK met duurzaamheid op kantoor in projecten en in het team een vaste plek heeft gegeven. Zo begint het bij KUUK al vóórdat je naar binnen stapt met de opvallende groene parkeerplaatsen. Een duurzamer én mooier alternatief dan de stenen parkeerplekken.

Energieneutraal kantoor

Een duurzaam kantoor is voor veel bedrijven het enige echt tastbare wat duurzamer zou kunnen worden. Ook het kantoor van KUUK is door zonnepanelen en een warmtepomp 95% energieneutraal, maar daar houdt het nog niet op. Bij ieder project wordt gekeken naar duurzame alternatieven die met de klant besproken worden. Het hergebruiken van materialen, voor producten kiezen die op een duurzame manier geproduceerd zijn, elektrisch materieel gebruiken, enz.

Elektrische Land Rover

Daarnaast rijden inmiddels bijna alle medewerkers in elektrische wagens en is er onlangs zelfs bij zakenpartner Van der Meij een Land Rover elektrisch gemaakt om onderhoud te kunnen plegen in natuurgebieden. Directeur KUUK Raymond Groenewegen: “Dat was zo ontzettend gaaf, zowel de klant als de medewerkers vonden dit toch ook wel heel erg tof.”

Duurzaam inzetbaar personeel

Naast de duidelijke duurzame aspecten zoals het elektrisch rijden en een bijna energieneutraal kantoor, gaat de duurzaamheid binnen verder. Een Chef Welzijn zorgt voor de groei en ontwikkeling van de medewerkers. Gé Groen, Chef Welzijn: “We dagen onze medewerkers uit om het beste uit zichzelf te halen. Zelfs als dit betekent dat we ze na een tijdje moeten laten gaan, omdat ze bijvoorbeeld een andere carrière voor zichzelf zien. We vinden het juist mooi dat ze dan hun hart volgen.”

Ook de inrichting valt direct op zodra je binnenstapt, je voelt overal de KUUK-mentaliteit; trots, opvallend en anders. De kantoren hebben veel groen en de vergaderruimte heeft een grote groene moswand. De oranje band rondom geeft het geheel een energiek gevoel. Daarnaast is het KUUK-character tot grote proporties op de muur geverfd met daaromheen de kernwaarden. Raymond: ” Zonder duurzaam inzetbaar personeel kan je geen bedrijf bouwen. Een groen en gaaf kantoor geeft medewerkers letterlijk de energie om van iedere dag weer een succes te maken.”

Enthousiaste deelnemers

De deelnemers van de Rabobank Regionale Duurzame en Innovatie Dag zijn erg te spreken over de dag, waar KUUK genoemd wordt als de meest duurzame aannemer in de regio. Naast KUUK bezoeken ze onder andere Floricultura, Dopper, De DAKKAS en Breedweer facilitaire diensten. Volledig geïnspireerd gaan de deelnemers uiteindelijk weer naar hun eigen kantoor.

Bekijk hier de korte vlog die gemaakt is van de Rabobank Regionale Duurzame en Innovatie Dag: KUUK als duurzame aannemer