Als de eerste aannemer in de regio heeft KUUK een compleet elektrische shovel rijden op projecten.

Van zonnepanelen, groene parkeerplaatsen, een warmtepomp en bewust kiezen voor producten die natuurvriendelijk geproduceerd zijn; duurzaamheid blijft bij ons bovenaan de agenda staan. Directeur Raymond Groenewegen: ‘Iedere keer gaan we weer een stapje verder en houden we alle ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Ik ben ontzettend blij dat nu ook groot materieel met elektrische varianten beschikbaar komt op de markt. Het is mooi om hiermee bezig te zijn, zeker omdat we zelf de stroom kunnen opwekken die nodig is.’

Was het doel eerder om compleet energieneutraal te worden, inmiddels hebben we die doelstelling opgeschroefd naar energiepositief. Op korte termijn hopen we een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de maatschappij door meer energie te produceren dan nodig is en dit terug te geven aan het net.

‘Daarnaast is het stiekem toch ook wel een grote jongensdroom om dit soort zwaar (duurzaam) materieel aan te schaffen. Ondanks dat ik er zelf niet mee naar projecten ga, heb ik natuurlijk wel een aantal proefrondjes op ons terrein gereden!’, lacht Raymond.