KUUK Groen zorgt voor een ontspannen oude dag door het tuinonderhoud van de grote stadstuin bij de luxe woonzorglocatie Hildebrand in Haarlem te verzorgen.

Met KUUK Groen komen we regelmatig op prachtige locaties in Nederland. Eén van deze pareltjes is locatie Hildebrand in Haarlem, onderdeel van woonzorgorganisatie Domus Magnus. Dit unieke monumentale pand biedt aan 28 zorgbehoevende ouderen een thuis. Een thuis waarbij alles tot in de puntjes is geregeld. Van een 3-gangen diner in de avond, een klassiek concert aan het einde van de week en een heerlijke tuin waar de ouderen dagelijks gebruik van maken. Alles klopt en dan is het voor ons bijna een eer dat wij hier ook ons steentje aan kunnen bijdragen. 

Meedenken met doelgroep

Bij KUUK Groen onderhouden we namelijk de grote stadstuin. Met veel plezier en ook met succes, blijkt als we locatiemanager Dorine Kroon spreken. “Toen we op zoek gingen naar een bedrijf voor het tuinonderhoud kregen we via een andere leverancier de tip om Sander van KUUK Groen eens te benaderen. Daar hebben we geen moment spijt van gehad. Al tijdens het eerste gesprek kwam Sander met aandachtspunten die belangrijk zijn voor onze kwetsbare bewoners. 

Nét dat stapje extra

Die service gaat overigens net een stapje verder dan we gewend waren. Zo ben ik eens door KUUK Groen meegenomen naar een enorm tuincentrum in Aalsmeer om dé juiste potten te vinden voor in de tuin. Dat zijn uiteindelijk bakken geworden met een zitje eraan vast. Zo kunnen de bewoners optimaal van het groen genieten. Dat meedenken met onze doelgroep en die persoonlijke service waarderen we ontzettend.

Binnenleven naar buiten verplaatsen

De tuin is voor onze bewoners enorm belangrijk. Niet alleen geeft het veel ontspanning met de diverse zitjes, ook worden ze uitgenodigd om te bewegen door het looppad. Daar maken veel bewoners dagelijks dankbaar gebruik van. In de zomer proberen we zoveel mogelijk het binnenleven naar buiten te verplaatsen. Op het terras lunchen, activiteiten organiseren in de tuin en natuurlijk de jaarlijkse zomer-BBQ met familie en personeelsleden. Dan mail ik KUUK de datum van zo’n groot buitenevent en dan weet ik dat ze voor die tijd nog eens alles een keertje nalopen. Heel fijn, die flexibiliteit!”