De temperatuur neemt weer toe, de eerste barbecues hebben al plaatsgevonden en Nederlanders trekken massaal naar buiten. Het ideale moment om de tuin ‘summer proof’ te maken. De tuin wordt steeds belangrijker in ons leven. We zien deze als verlengstuk van onze woonkamer en bovendien staat de tuin op nummer twee in het rijtje met wat Nederlanders het liefst zouden willen aanpassen aan hun huis.

Tuinieren heeft een enorm positieve invloed op ons gevoel van welzijn. Daarnaast zijn huizen in een groene omgeving vijftien procent meer waard en is er in deze buurten minder criminaliteit. Speciaal voor jou hebben we daarom een aantal tuintrends op een rijtje gezet.

De duurzame tuin

Het gebruik van duurzame producten wordt steeds populairder. Dat zien wij ook terug in de aanschaf van tuinmaterialen. Leveranciers bieden steeds meer duurzame (tuin)producten aan. Naar verwachting zal deze trend zich nog verder doorzetten. Zo zullen wij op korte termijn bijvoorbeeld genieten van tuinverlichting op zonne-energie.

(Led)tuinverlichting

De tuinverlichting is dat wat jouw tuin net dat extra beetje cachet geeft. Het geeft de tuin een leuke, romantische, avontuurlijke uitstraling en is bovendien erg handig! Ideaal om na een lange werkdag ’s avonds bij te komen of voor de lange zomeravonden met familie en/of vrienden. Ledverlichting biedt veel voordelen; het is een stuk goedkoper dan andere soorten verlichting en gaat langer mee.

Groene tuin

Er zijn tal van wetenschappelijke onderzoeken gedaan die bewezen hebben dat groen de negatieve effecten van stress weg kan nemen. Naar verwachting zullen de tuinen in de toekomst alleen maar groener, natuurlijker en ecologischer worden. Zo zullen wij bijvoorbeeld veel meer groenten, fruit en kruiden in eigen tuin gaan verbouwen, want zeg nou zelf: het is een leuke bezigheid, goed voor het milieu en honderd procent biologisch, een win-win-winsituatie.

Water

Groen doet de mens goed; helemaal in combinatie met water. Water, in bijvoorbeeld de vorm een vijver, geeft de tuin een leuke uitstraling. Water is nooit hetzelfde, de verandering ervan is een van de elementen van de natuur die ons goed doen. Met een natuurlijke of plantenvijver kun je altijd genieten van het leven in en rondom het water. In een natuurvijver is de beplanting rijk en het water trekt veel dieren aan, zoals kikkers, insecten en vogels.

Tuinhout

Het bestedingsaandeel aan tuinhout liegt er niet om: het is een enorme trend. De tuin wordt steeds vaker gezien als een verlengstuk van de woonkamer, daarmee neemt ook het aantal houten loungebanken, buitentafels, buitenbarren en tuinhuisjes toe.

Advies nodig voor het inrichten, aanleggen of realiseren van je tuin? Neem dan eens contact met ons op.

(0251) 74 54 50
tuinen@kuuk.nl