Op de Koningin Emmaschool in Haarlem hebben we in de voorjaarsvakantie het schoolplein een goede opknapbeurt gegeven. De kinderen hadden vrij, dus wij hadden een week om alles spic en span te maken.

Het plein heeft een overkapping tussen twee schuurtjes waar de zandbak voor een deel onder viel. Door wat aanpassingen, past die er nu helemaal onder. Handig als het regent. Ook konden we op deze manier een roldeur ophangen die het zand beschermt tegen katten en hun behoeften.

Pas op, struikelgevaar

De werkzaamheden kwamen onder meer in overleg met de conciërge tot stand; hij is er meerdere dagen per week en kent het terrein als geen ander. Verschillende tegels waren verzakt, waardoor de kinderen gemakkelijk konden struikelen. Nu ligt het plein weer mooi gelijk. Sommige groenvakken waren bovendien platgelopen; iedere poging om daar iets te laten groeien mislukte. Daarom hebben we ook hier tegels aangebracht. De kinderen kunnen weer veilig en plezierig spelen.

Samen werken we aan een mooiere wereld. Willen jullie de kinderen ook een veilige, droge en kattenvrije zandbak bieden? Of is jullie schoolplein toe aan een update? Neem dan eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Lees ook eens het artikel over het schoolplein dat wij bij basisschool Kornak opnieuw hebben aangelegd.