In veilige en goede omstandigheden opgroeien is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Goodwill organiseert aangepaste activiteiten en financiert de aanschaf van materialen voor kinderen met een stoornis of beperking. 

KUUK steunt vanaf dit jaar de activiteiten van Goodwill. Het streven is om kleur te geven aan het leven van ieder kind, met name voor hen die in een medisch kinderdagverblijf (MKD) verblijven. Door veel bezuinigingen vanuit de overheid is er niet of nauwelijks budget voor extraatjes die deze kinderen nodig hebben. Plezier maken en even afgeleid zijn van hun beperking zorgt voor een betere kwaliteit van leven.

Kansen voor ieder kind

Al sinds 1992 is Goodwill een betrokken partner voor MKD’s in Nederland. “Met veel toewijding ontwerpen wij zelf kleurplaten, spelletjes en puzzels voor kinderen die (langdurig) in een MKD verblijven.” Maandelijks vervult Goodwill diverse wensen door middel van de zogenaamde Goodwill Days. Bijvoorbeeld een compleet verzorgd dagje uit naar een dierentuin, kinderboerderij of pretpark. Hierbij is een-op-een-begeleiding vaak een noodzaak.

Wij leveren graag een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van deze kinderen. Iedereen verdient een goede kans. Samen maken we de wereld mooier. We verbinden ons graag met mensen die daar ook zo over denken.

Op de website van Goodwill kun je meer lezen over het werk van deze organisatie.