Basisschool Kornak had een probleem met de afwatering op het schoolplein. Het water liep niet voldoende weg, waardoor er regelmatig plassen lagen. Ook kon water onder de kozijnen het gebouw in stromen. Om natte voeten voortaan te voorkomen, kregen we bij KUUK Infra de vraag om het schoolplein opnieuw aan te leggen.

Een schoolplein opnieuw aanleggen, klinkt misschien als een simpele klus maar daar komt heel wat technische kennis bij kijken.

Hemelwaterafvoer

Om ervoor te zorgen dat het water voortaan niet meer richting de school loopt, hebben wij het afschot van het straatwerk verandert richting de nieuw aangebrachte kolken. Dit deden we door de straatlaag weer in evenwicht te brengen (op sommige punten het zand verlagen en op andere punten juist verhogen). Zodra het water in deze kolken stroomt, wordt het water via de nieuw aangebrachte PVC-rioolleidingen naar de HWA-put (afkorting voor HemelWaterAfvoer, wat een prachtig woord!) geleid.

Betontegels en betonvoeten

Vervolgens kwam onze KUUK-medewerker Guido in beeld om 309 m2 aan knappe tegels, om precies te zijn 3434 betontegels van 30x30x4,5 cm, te leggen. Als afsluiting plaatsten we betonvoeten, zodat de bestaande fietsenrekken stevig gefundeerd staan. De kinderen kunnen vanaf nu dus weer hun fiets netjes wegzetten. Met droge voeten welteverstaan.

Beschrijving werkzaamheden project ‘schoolplein opnieuw aanleggen’:

·      Verwijderen bestaande tegels
·      Straatlaag in evenwicht brengen
·      Aanleggen PVC rioolleidingen, diameter 125mm
·      Aanbrengen kolken
·      Nieuwe putten aansluiten op HWA-putten
·      Aanleggen nieuw straatwerk: 309m2 betontegels 30x30x4,5 cm
·      Plaatsen betonvoeten 30x30x30 cm
·      Bevestigen fietsenrekken

 

Samen maken we de wereld mooier! Is jullie schoolplein ook toe aan een update of een upgrade? Neem dan zeker eens contact met ons op.