Sinds begin april rijdt de nieuwe hogesnelheidstrein Eurostar tussen Amsterdam en Londen. Een heel mooi alternatief voor het vliegen! Maar waar staat deze trein eigenlijk als hij niet rijdt? En staat hij daar dan veilig? Vragen waar een passagier zich gelukkig niet mee bezig hoeft te houden, maar wij wel. KUUK Infra zorgt er namelijk voor dat de beveiliging van de Eurostar op het terrein van de NS next level gaat.

De ruim 400 meter lange trein wordt geplaatst en onderhouden op een NS locatie in Amsterdam. Dit terrein van ruim 6,5 kilometer lang is al beveiligd, maar krijgt van KUUK Infra een flinke upgrade. Denk hierbij aan het verhogen van het hekwerk, het vervangen van de slagbomen en het installeren van zogenaamde ‘speedgates’, ook wel snelvouwhekken genoemd.

Een prachtig project dat helemaal past binnen onze lijfspreuk ‘Samenwerken aan een mooiere wereld’. Het reizen met deze hogesnelheidstrein is namelijk 80% beter voor het klimaat dan het nemen van een vliegtuig. Het voelt goed om daar, al gaat het slechts om de beveiliging, een steentje aan te mogen bijdragen.

Wil je voortaan op de hoogte blijven over de projecten van KUUK Infra via onze nieuwsbrief? Schrijf je dan hier in.